Familia Toneli

Roxana Boșca – Prăjitură cu mălai

Prăjitură cu mălai/ Alivancă/ Mălai dulce – reinterpretată, cu un vibe italian

*Cu sirop de lămâie și rozmarin*

Ingrediente (12 porții):

  • 3 ouă (eu folosesc ouăle de la @familiatoneli )
  • 150 g miere
  • 350 g ricotta
  • 120 ml de ulei de măsline
  • 150 gr de mălai
  • 100 gr făină de migdale
  • 7 gr de praf de copt
  • coaja de la o lămâie răzuită fin
  • 1 praf de sare
  • Opțional aromă de vanilie (esență sau zahăr vanilat)
  • o mână de migdale mărunțite pentru decor

Ingrediente (pentru sirop de lămâie și rozmarin):

  • zeama de la 1 lămâie
  • 50 ml apă
  • 1-2 lingurițe de esență de lămâie
  • 1/2 linguriță de rozmarin

Mod de preparare:

Începe prin a porni cuptorul la 185* C.

Bate ouăle cu un tel, adaugă mierea, ricotta și făinurile, apoi uleiul de măsline, aromele și praful de copt. Toarnă compoziția pentru prăjitura cu mălai în tava pregătită și pune-o în cuptor. Coace prăjitura pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Între timp poți să pregătești siropul: Adaugă toate ingredientele într-o crăticioară și amestecăm până când siropul se reduce și devine gros (aprox.5 min).

După ce prăjitură se răcește puțin fă niște găuri cu o scobitoare și toarnă siropul de lămâie și miere.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C9NLL5WoZJs/