Prăjitură cu mălai/ Alivancă/ Mălai dulce – reinterpretată, cu un vibe italian
*Cu sirop de lămâie și rozmarin*
Ingrediente (12 porții):
- 3 ouă (eu folosesc ouăle de la @familiatoneli )
- 150 g miere
- 350 g ricotta
- 120 ml de ulei de măsline
- 150 gr de mălai
- 100 gr făină de migdale
- 7 gr de praf de copt
- coaja de la o lămâie răzuită fin
- 1 praf de sare
- Opțional aromă de vanilie (esență sau zahăr vanilat)
- o mână de migdale mărunțite pentru decor
Ingrediente (pentru sirop de lămâie și rozmarin):
- zeama de la 1 lămâie
- 50 ml apă
- 1-2 lingurițe de esență de lămâie
- 1/2 linguriță de rozmarin
Mod de preparare:
Începe prin a porni cuptorul la 185* C.
Bate ouăle cu un tel, adaugă mierea, ricotta și făinurile, apoi uleiul de măsline, aromele și praful de copt. Toarnă compoziția pentru prăjitura cu mălai în tava pregătită și pune-o în cuptor. Coace prăjitura pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește frumos la suprafață.
Între timp poți să pregătești siropul: Adaugă toate ingredientele într-o crăticioară și amestecăm până când siropul se reduce și devine gros (aprox.5 min).
După ce prăjitură se răcește puțin fă niște găuri cu o scobitoare și toarnă siropul de lămâie și miere.
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C9NLL5WoZJs/