Ingrediente:
- 6 ouă Toneli Free Range
- 100 g ciuperci felii în saramură
- 200 g brânză dulce
- 150 g făină
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 1 ceapă sau 1 legătură ceapă verde
- Sare, piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- Cașcaval ras și unt pentru decor
Mod de preparare:
- Se topește untul într-o cratiță, se adaugă făina și se amestecă energic, apoi se toarnă treptat laptele. În sosul obținut se încorporează 4 gălbenușuri frecate cu puțină sare, iar la final se adaugă albușurile bătute spumă.
- Se toarnă compoziția în strat uniform, într-o tavă de aproximativ 15×25 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
- Se taie mărunt ciupercile și verdeața, se adaugă ouăle rămase, bătute cu brânză dulce, sare și piper după gust.
- Se răstoarnă foaia coaptă pe un șervet umed, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează blatul cu tot cu șervetul. După 5 minute, se derulează, se întinde amestecul cu brânză, ciuperci și verdeața și se rulează din nou. Se pune rulada într-o tavă și se introduce din nou în cuptor pentru 10 minute.
- Se scoate rulada pe un platou și se porționează. Se poate servi și caldă și rece.