Familia Toneli

Ruladă cu brânză și ciuperci – Practic în Bucătărie

Ingrediente:

  • 6 ouă Toneli Free Range
  • 100 g ciuperci felii în saramură
  • 200 g brânză dulce
  • 150 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapă sau 1 legătură ceapă verde
  • Sare, piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • Cașcaval ras și unt pentru decor

Mod de preparare:  

  1. Se topește untul într-o cratiță, se adaugă făina și se amestecă  energic, apoi se toarnă treptat laptele. În sosul obținut se încorporează 4 gălbenușuri frecate cu puțină sare, iar la final se adaugă albușurile bătute spumă.
  2. Se toarnă compoziția în strat uniform, într-o tavă de aproximativ 15×25 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
  3. Se taie mărunt ciupercile și verdeața, se adaugă ouăle rămase, bătute cu brânză dulce, sare și piper după gust.
  4. Se răstoarnă foaia coaptă pe un șervet umed, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează blatul cu tot cu șervetul. După 5 minute, se derulează, se întinde amestecul cu brânză, ciuperci și verdeața și se rulează din nou. Se pune rulada într-o tavă și se introduce din nou în cuptor pentru 10 minute.
  5. Se scoate rulada pe un platou și se porționează. Se poate servi și caldă și rece.

Descarca reteta