Familia Toneli

Tartă cu zmeură – Practic în Bucătărie

Tartă cu zmeură – Practic în Bucătărie

Ingrediente:

Blat:

  • 5 albușuri de ouă Familia Toneli Kids
  • 200 g zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 1 lingură amidon
  • 1 praf de sare

Cremă:

  • 1 cutie mascarpone
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 500 g zmeură pentru decor

Mod de preparare: 

  1. Albușurile de ouă se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se bate până când se dizolvă. Se adaugă amidonul și nuca și se încorporează ușor.
  2. Se toarnă aluatul într-o formă de tartă, tapetată cu hârtie de copt și se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit. Se scoate blatul din formă și se lasă să se răcească.
  3. Se bate frișca, adăugând o lingură de zahăr pudră. Mascarpone se amestecă bine cu o lingură de zahăr pudră. Se amestecă cele 2 compoziții și crema rezultată se întinde pe blat. Se decorează cu zmeură, apoi se dă la frigider să se întărească crema.

Descarca reteta