Toneli a demarat un proiect foarte ambițios care se întinde pe trei ani și care vizează o producție de peste 30 de milioane de ouă anual. Proiectul vizează construcția de ferme bio și implică o investiție estimată la 11 milioane de euro.
„Startul producției bio îl dăm chiar luna aceasta și avem convingerea că ne vom surprinde plăcut deopotrivă clienții și consumatorii atât prin calitatea produsului, cât și prin designul solar propus, oarecum revoluționar în categorie”, susțin reprezentații companiei.
În producția ouălor bio, Toneli respectă practicile internaționale care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sunt fabricate prin procedee tradiționale, eco-friendly, fără a se utiliza agenți chimici, organisme modificate genetic, fertilizanți, pesticide, stimulatori de creștere, hormoni, antibiotice etc.
În plus, tot lanțul de producție trebuie să fie certificat: de la terenul pe care este amplasată ferma, la halele în care cresc păsările (pentru că fiecare adăpost trebuie să aibă un maxim de trei mii de capete, să fie 6 capete/mp la interior și 4 mp/cap la exterior etc.), furajul este și el certificat ecologic, ouăle la rândul lor sunt certificate ca produs ecologic.
Apoi, procesul de sortare și ambalare se realizează de către operatori certificați ecologic. Produsul final – oul ecologic – trebuie comercializat de către un operator certificat pentru agricultura ecologică și se va vinde numai către clienți certificați pentru depozitarea și comerțul de produse provenite din agricultura ecologică.
Practic, fiecare etapă este certificată pentru agricultură ecologică, inclusiv dejecțiile care rezultă din fermele ecologice sunt valorificare către ferme vegetale certificate pentru agricultură ecologică.