Familia Toneli

Toneli lansează fertilizatorul organic, un îngrășământ natural destinat micilor gospodării, dar și agriculturii, în general

Toneli, liderul pieței de ouă de consum din România, lansează fertilizatorul organic, un îngrășământ natural obținut din dejecții (găinaț) provenit de la păsările crescute în fermele Toneli în sisteme free range, sol și organic. Fertilizatorul organic de la Toneli, un produs certificat ecologic, este destinat agriculturii de gospodărie, dar și pentru culturi de câmp, legume, viță-de-vie, pomi fructiferi. Se pretează pentru toate tipurile de sol, dar mai ales pentru suprafețe moi, soluri argiloase și soluri nisipoase.

Dejecțiile sunt colectate periodic din halele de sol ale fermelor de creștere a păsărilor, cu utilaje speciale prevăzute cu cupă și duse în depozitul de dejecții al unității de producție, care trebuie să fie acoperit și bine ventilat. Imediat după ce sunt introduse în depozit, se începe procesul de prelucrare – adică transformarea în peleți, cu ajutorul unui utilaj special dedicat acestui proces.

Întregul flux de producție al fertilizatorului organic Toneli este autorizat sanitar veterinar, iar produsul final este certificat ecologic. Atât înainte, cât și după transformarea în peleți, se fac analize de laborator. La finalul procesului de producție se face ambalarea fertilizatorului, un proces realizat automat cu ajutorul unei instalații prevăzută cu cântar, în saci de tip big bags de 500 kg – 1.000 kg.

Pentru ambalarea fertilizatorului organic la cantități mai mici (saci de 5 kg – 20 kg), însăcuirea se realizează cu ajutorul unei instalații separate. Producătorul nu lucrează cu stocuri de marfă ambalată la saci, tot ce se produce, se livrează în maxim 72 de ore.

Capacitatea de producție anuală este de 1.500 tone de peleți

Capacitatea de producție anuală de fertilizator organic Toneli este de 1.500 tone de peleți.

Fertilizatorul organic Toneli este bogat în nutrienți, contribuind la îmbogățirea calității solului, este ușor de împrăștiat pe sol sau se încorporează în pământ toamna pentru a asigura substanțele minerale necesare plantelor primăvara.

Fertilizatorul peletizat conține toată gama de substanțe nutritive în proporție biologică echilibrată: substanțe biologice active, ușor biodegradabile și dizolvabile în apă necesare plantelor, capabile să mărească  fertilitatea solului.

Avantajele utilizării fertilizatorului peletizat Toneli:

 • materii prime organice naturale
 • acționare rapidă cu eliberarea elementelor nutritive, treptat și în cantitățile necesare pentru creșterea  plantelor și a producției obținute
 • asigură dezvoltarea unui sistem radicular puternic și sănătos
 • conținut armonios de elemente nutritive ușor dizolvabile în solul umed, cu acțiune pe timp îndelungat
 • ușor aplicabil pe teren, fertilizarea se face cu aceleași tipuri de utilaje ca și pentru ingrășămintele chimice (freză sau disc)
 • ideal pentru orice tip de sol
 • fertilizare înaltă a solului prin aport de humus, substanțe organice și microelemente
 • nu conține bacterii patogene și semințe încolțite de buruieni
 • se poate folosi fie în stare uscată (pentru suprafețe mari), fie sub formă lichidă, în amestec cu apă (pentru suprafețe mici).

Fiecare fertilizator conține cantități variabile din anumite minerale care ajută plantele astfel:

 • Azotul: ajută la formarea proteinelor în plantă și stimulează creșterea tulpinii și a frunzelor
 • Fosforul: ajută solul să respire și aduce un aport de energie;

Mod de aplicare:

Se recomandă aplicarea fertilizatorului pe teren, toamna sau primăvara, cu câteva zile înainte de semănat pentru activarea biologică a solului. Se pretează pentru toate tipurile de sol, dar mai ales pentru suprafețe moi, soluri argiloase și soluri nisipoase.

Pentru stabilirea dozei optime funcție de tipul solului și de cultură, recomandat este să se consulte un specialist.

Mod de păstrare:

A se păstra la loc uscat, ferit de razele soarelui. După desfacerea ambalajului, îngrășământul rămas neutilizat trebuie închis ermetic. Termenul de valabilitate este nelimitat în aceste condiții de păstrare. Valorile nutritive ale îngrășământului sunt valabile la momentul ambalării și pot suferi modificări în funcție de modul și durata depozitării.

Toneli

Cu o experiență de peste 22 de ani în piața avicolă, Grupul Toneli deține cel mai mare efectiv de păsări ouatoare – aproximativ 1,6 milioane. Cu 400 de milioane de ouă vândute anual, Toneli Holding este liderul pieței și deține aproximativ 30% din volumul de ouă comercializat în Modern Trade.

Grupul are un model de business integrat pe verticală, dețînând în prezent 3 capacități de producție furaje, 4 ferme de creștere a tineretului de înlocuire, 14 ferme de producție ouă, 3 centre de colectare, sortare și ambalare ouă autorizate pentru schimburi intracomunitare, o companie logistică ce asigură direct și prin terți distribuția națională a ouălor si o unitate de producție de fertilizant organic.

citeste articolul complet pe retail-fmcg.ro