Familia Toneli

Toni Khoury, Toneli Holding: „Vom crește producția de free range și vom începe businessul Bio”

Toni Khoury, Co-owner, Președinte CA și Director general, care asigură managementul general al grupului de firme Toneli, are 22 de ani de experiență în acest tip de business în România. Cel mai mare producător de ouă din țară este pregătit să răspundă tendințelor de consum din piața locală. Astfel, proprietarul Toneli spune că din 2020, planurile de investiții vizează creșterea substanțială a producției de free range și startul businessului Bio, fără a neglija partea de modernizare și eficientizare a fluxului operational pentru produsele de mass market ale momentului.

Domnule Khoury, care sunt cele mai moderne ferme din grup și de le considerați astfel?
Cele mai moderne sunt la Găești, fiind totodată și cele mai complexe, deoarece sunt de ferme de tineret, free range, cu creștere la sol, la care se va adauga și o unitate BIO. Acolo halele sunt noi și utilajele de ultimă generație. De altfel, s-au făcut investiții de 15 milioane de euro în fermele de la Găești.

Ce a adus nou centrul de sortare și ambalare de la Titu?
În urma unei investiții de 7 milioane de euro, centrul de sortare, ambalare și logistică și-a mărit capacitatea de sortare la 1,5 milioane ouă/zi. Mașina de sortare este modernă – generează raze UV pentru dezinfectare, procesul de ambalare este robotizat, operațiunile logistice s-au consolidat, am implementat Warehouse Management System (WMS).

Holdingul Toneli deține 18 ferme, dintre care 14 de populație adultă în județele Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Argeș și patru de tineret în județele Dâmbovița, Giurgiu și Argeș. Trei ferme sunt de tip free range, cu creștere la sol și acces în aer liber. Acestea sunt situate în județul Dâmbovița. Opt ferme cu creștere la sol funcționează în județele Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Șapte ferme, cu creștere în baterii, sunt situate în județele Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița și Argeș. Fermele au o capacitate de producție anuală de 400 mil. ouă de consum, iar fermele de creștere (tineret) au o capacitate anuală de 1.500 mii de pui.

citeste articolul complet