Familia Toneli

Tort de bezea și biscuiți – Practic în Bucătărie

Ingrediente:

  • 35 biscuiți de ovăz
  • 6 ouă Toneli Free Range
  • 150 g miez de nucă
  • ½ pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahăr tos
  • 18 linguri zahăr tos
  • Esență de rom
  • Coacăze proaspete 

Mod de preparare: 

  1. Se dau prin mașina de tocat biscuiții și nuca, peste ele se adaugă gălbenușurile, cacao, esența de rom și se amestecă până la obținerea unei compoziții omogene. Se așează într-o formă de tort și se dă la rece.
  2. Se bat albușurile, se adaugă 12 linguri de zahăr și se face p bezea tare. Se caramelizează ușor într-o cratiță 6 linguri de zahăr, apoi se toarnă încet peste albușurile bătute și se bate cu telul ca să nu se întărească zaharul. Albușurile vor căpăta gust de caramel.
  3. Se toarnă albușurile peste blatul din biscuiți și se ține la rece căteva ore.
  4. Se decorează tortul cu ciorchini de coacăze și/sau nuci.

Descarca reteta