Ingrediente:
- 35 biscuiți de ovăz
- 6 ouă Toneli Free Range
- 150 g miez de nucă
- ½ pachet unt
- 2 linguri cacao
- 200 g zahăr tos
- 18 linguri zahăr tos
- Esență de rom
- Coacăze proaspete
Mod de preparare:
- Se dau prin mașina de tocat biscuiții și nuca, peste ele se adaugă gălbenușurile, cacao, esența de rom și se amestecă până la obținerea unei compoziții omogene. Se așează într-o formă de tort și se dă la rece.
- Se bat albușurile, se adaugă 12 linguri de zahăr și se face p bezea tare. Se caramelizează ușor într-o cratiță 6 linguri de zahăr, apoi se toarnă încet peste albușurile bătute și se bate cu telul ca să nu se întărească zaharul. Albușurile vor căpăta gust de caramel.
- Se toarnă albușurile peste blatul din biscuiți și se ține la rece căteva ore.
- Se decorează tortul cu ciorchini de coacăze și/sau nuci.