Familia Toneli

Manuela Hendre – Bărcuțe din cartofi cu ou și cheddar

Ingrediente pentru 1 porție:


– 1 cartof mai mare (cartofii trebuie să fie de aceeași dimensiune dacă faceți mai multe porții)
– 1 ou Toneli Kids
– 20 grame branză cheddar răzuită
– puțină ceapă verde
– 1 feliuță de ardei gras (sau dovlecel sau orice legumă preferați)
– puțin mărar

Mod de preparare:
Se fierbe cartoful întreg (cu sau fără coajă, cum preferați). Când intră furculița ușor în el, e gata. Nu este recomandat să îl fierbeți prea tare pentru că se va zdrobi. Se lasă la răcit.
Pe lungime, tăiați 1/4 din cartof, ca și cum ați tăia un căpăcel. Scobiți miezul cu grijă lăsând marginea de aproximativ 0,5 cm grosime.
Amestecați oul cu restul ingredientelor și 2 lingurițe din miezul de cartof fiert. Umpleți cartoful cu acest amestec.
Coaceți la 200 de grade pentru 12-15 minute.
Pânza bărcuței e facută dintr-o felie subțire de castravete tăiată pe lungime si prinsă cu scobitoare. S-a servit pe “valuri înspumate” de iaurt grecesc alături de alte mini bărcuțe de roșii cherry.

https://www.instagram.com/p/CfuOzjPjx2w/