Una dintre rețetele mele preferate, astăzi într-o variantă de toamnă/iarnă în care am integrat mere ușor caramelizate. Clafoutis cu făină de migdale și lapte de cocos, o rețeta aromată și delicioasă, perfectă în orice anotimp, ideală și pentru persoanele care țin o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, iar în acest caz puteți înlocui merele cu fructe de pădure.
Ingrediente:
– 6 ouă de la familia Toneli, varianta îmbogățită cu vitamuina D și seleniu
– 240 ml lapte de cocos la conservă (varinta light cu 30% mai puține grăsimi)
– semințele de la o păstaie de vanilie
– 1 praf de sare
– 140 g făină de migdale
– 5 mere tăiate în cuburi mici
– sucul de la 1/2 portocală
– 1 linguriță scorțișoară
– 20 g unt
– 1 lingură miere de albine
Mod de preparare:
Mai întâi am curățat merele și le-am tăiat în cuburi de mărime mică, le-am adăugat scorțișoară și le-am stropit cu zeama de la jumătate de portocală.
Într-o tigaie am topit untul și am adăugat merele pe care le-am ținut la o temperatură medie aproximativ 12 minute. Spre final am adăugat mierea, în ultimele 4 minute. (nu, mierea nu devine toxică la temperaturi înalte!)
Am transferat merele în forma pentru cuptor.
Între timp am pregătit compoziția. Totul foarte simplu. Într-un blender am amestecat ouăle cu laptele de cocos, semințele de la păstaia de vanilie și sarea. Am pornit blenderul pentru 30 de secunde, apoi am integrat făina de migdale și am amestecat pentru încă 30 de secunde.
Între timp s-au răcit și merele, și am turnat compoziția. Am introdus vasul în cuptorul încins la 200 de grade pentru 30 de minute.
Am lăsat-o să se răcească complet înainte de a tăia.
O singură porție are undeva la 214 calorii, este o gustare minunată pentru birou, îți va da sațietate și își va potoli pofta aceea de dulce care apare prin partea a doua a zilei 🙂
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/DCli_mioMa7/?img_index=1






