Astăzi pregatim gingerbread muffins sau mai bine spus o rețeta crăciunistică cu care îi vei cuceri pe cei mici, dar și pe cei mari. Este ziua X (aici o sa pun ziua de calendar in care vom posta) din calendarul advent, iar această rețetă ne duce tot mai aproape de aromele Crăciunului.
Se fac foarte ușor și sunt o adevărată explozie de arome!
Ingrediente:
-360 g făină
-3 lingurițe praf de copt
-2 banane
-3 ouă, de la familia toneli, varianta îmbogățită cu omega 3, seleniu și vitamina D
-120 ml lapte
-180 ml ulei vegetal
-2 lingurițe scorțișoară
-1/2 linguriță nucșoară
-1/2 linguriță ghimbir
-1/4 linguriță cardamom
Pentru cremă:
-250 g mascarpone
-1 lingură miere de albine
-1 linguriță vanilie
-1/4 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Mai întai am zdrobit bananele și le-am lăsat deoparte. Într-un castron am bătut 3 ouă, peste care am adăugat bananele și am amestecat bine. Am integrat laptele, uleiul vegetal și am amestecat din nou.
Am adăugat apoi făina amestecată cu praful de copt. Am completat cu condimentele și am omogenizat compoziția.
Am încins cuptorul la 180 de grade, cu ventilație, și am distribuit compoziția în formele pentru brioșe. Am introdus tava în cuptor, unde a stat aproximativ 20 de minute. Am scos brioșele pe un grătar de bucătărie pentru a le lăsa la răcit, timp în care eu am pregătit crema cu care le-am decorat.
Fie că vrei să faci o surpriză colegilor de birou, prietenilor sau colindătorilor, această rețetă este un deliciu!
Reșeta video: https://www.instagram.com/p/DDbUD4uIVy0/



