Familia Toneli

Mădălina Popa – Savarine suedeze

Savarine suedeze – O rețetă simplificată a savarinelor.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 150ml lapte
  • 1 ou @familiatoneli din gama Omega 3, Vitamina D + Seleniu
  • 350g făină
  • 100g unt topit
  • 50g zahăr
  • un praf de sare
  • 7g drojdie
  • coajă de lămâie bio (opțional)
  • un alt ou @familiatoneli bătut bine pentru uns, amestecat cu puțin lapte

Pentru sirop:

  • 500ml apă
  • 200g zahăr
  • esență de vanilie, rom și portocală
  • coajă de lămâie Bio

Suplimentar:

  • dulceață de mure

Pentru cremă:

  • 500g mascarpone
  • 200g zahăr pudră
  • 500ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru sirop: Se pun apa cu zahărul și coaja de lămâie pe foc, când s-a dizolvat zahărul, oprim focul și punem și esențele. Lăsăm la răcit complet.

Pentru cremă: Batem mascarponele bine cu zahărul pudră, separat batem și frișca, adăugăm apoi frișca bătută peste mascarpone și încorporăm. Dacă este prea lichidă crema, adăugați un plic de întăritor pentru frișcă și bateți totul din nou cu mixerul.

După ce coaceți savarinele și le scoateți din cuptor, le lăsați complet la răcit. Tăiați căpăcelul, însiropați, puneți dulceață, crema, adăugați căpăcelul și pudrați cu zahăr pudră. Le dați la frigider pentru cel puțin 1h înainte de servire. Mai multe detalii în video.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C9McWPQIS5r/

Prezentare generală

Acest site utilizează cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conţinutul și anunțurile publicitare, pentru a oferi funcții de reţele sociale şi pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de reţele sociale, de publicitate şi de analize informații cu privire la modul în care folosiţi site-ul nostru. Aceştia le pot combina cu alte informaţii oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Citește politica TONELI HOLDING S.R.L. privind protecția datelor