Ingrediente (pentru o tavă de aragaz plină cu turta dulce):
🔸250 g făină (se mai poate adăuga în funcție de cum iese aluatul la final)
🔸100 g unt la temperatura camerei
🔸2 ouă
🔸3 linguri miere
🔸1 linguriță bicarbonat de sodiu
🔸Arome: 1 vârf de linguriță cu nucșoară, 1 linguriță și jumătate cu scorțișoară, 1/2 linguriță praf de ghimbir.
Mod de preparare:
Amestecăm într-un vas: făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele. În alt vas, omogenizăm untul, ouăle și mierea. Unim apoi aceste compoziții și frământăm până obținem un aluat nelipicios – mai adăugăm făină cât cuprinde.
Lăsăm aluatul la frigider pentru 1 h.
Îl întindem apoi cu sucitorul și tăiem forme din el (foaia de aluat nu trebuie să fie groasă pentru că în cuptor se dublează volumul).
Le așezăm pe o foaie de copt și le introducem la cuptor la 190 grade pentru 12 minute (nu mai mult!)
Rețeta video: