Huevos rancheros sau “ouă de la fermă”, un mic dejun gustos, rustic, cu specific mexican.
Și ouăle folosite de mine tot de la fermă sunt, de la ferma @familiatoneli, ouă curate și hrănitoare provenite de la găini cu acces în aer liber. V-am spus, ca la fermă!
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 70 g ceapă tăiată mărunt
- 5 g usturoi mărunțit
- 400 g roșii tocate mărunt
- 240 g fasole roșie sau neagră fiartă
- 1 linguriță boia iute afumată
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- 1/4 linguriță piper
- Lipie de porumb – tortilla
Pentru servit: - Avocado
- Lime
- Pătrunjel/coriandru tocat mărunt
- Brânză sărată mărunțită
Mod de preparare:
Se călesc în ulei de măsline ceapa și usturoiul pentru 5-6 minute. Se adaugă roșiile și condimentele și se lasă sosul să fiarbă 10 minute la foc moderat, fără capac. Se adaugă fasolea, se mai fierbe totul 10 minute și se pune sare după gust. Sosul este gata!
Separat se pun la prăjit ouăle. Acestea pot fi cu gălbenușul mai moale sau mai bine gătit, după preferințe.
Se încălzesc lipii de porumb și se așează pe un platou. Peste lipii se pune sosul de fasole, ouăle ochiuri, avocado feliat subțire și brânză, verdeața mărunțită și zeamă de lime din belșug. Se poate adăuga și ardei iute, desigur.
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/DA-Xm_Yow1_/


