Familia Toneli

Corina Ureche – Ouă cu ciuperci

Ouă cu ciuperci sau ce să mai gătiți pentru mic dejun, brunch sau chiar prânz.
Este o mâncare sățioasă și hrănitoare, ouăle de la Familia Toneli aducând un aport de substanțe nutritive atât de benefice organismului nostru. Le-ați testat?

Ingrediente:


● 400 g ciuperci champignon (brune sau albe)
● 3-4 ouă free range “La curte”
● 4 linguri ulei de măsline
● 1 cățel mare de usturoi
● 1/2 linguriță sare
● 1/4 linguriță piper
● 3-4 crenguțe de cimbru proaspăt tocat mărunt
● 100 g brânză feta sau telemea
● 1/2 legătură mărar tocat mărunt

Mod de preparare:

  1. Pentru început se curăță ciupercile de impurități cu un șervețel, apoi se taie în 2 sau 4, în funcție de dimensiunea lor.
  2. Se încinge uleiul de măsline, se adaugă ciupercile, sarea, piperul, cimbrul și se gătesc la foc mediu 10-15 minute până apa lăsată de ele se evaporă. Apa poate fi și scursă.
  3. Se adaugă usturoiul pisat, se amestecă și se fac 3-4 găuri în care se pun ouăle. Surpriză super faină am avut când am văzut că toate ouăle folosite au avut 2 gălbenușuri.
  4. Se lasă ouăle la gătit sub capac până gălbenușul are consistența dorită, eu am vrut să fie moi.
  5. Se oprește focul, se adaugă pe deasupra brânză mărunțită, sare pe ouă și mărarul.

Se servesc cât ouăle sunt calde alături de pâine proaspată sau prăjită.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/DAiFbT-oANd/

Prezentare generală

Acest site utilizează cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conţinutul și anunțurile publicitare, pentru a oferi funcții de reţele sociale şi pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de reţele sociale, de publicitate şi de analize informații cu privire la modul în care folosiţi site-ul nostru. Aceştia le pot combina cu alte informaţii oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Citește politica TONELI HOLDING S.R.L. privind protecția datelor