Ouă cu ciuperci sau ce să mai gătiți pentru mic dejun, brunch sau chiar prânz.
Este o mâncare sățioasă și hrănitoare, ouăle de la Familia Toneli aducând un aport de substanțe nutritive atât de benefice organismului nostru. Le-ați testat?
Ingrediente:
● 400 g ciuperci champignon (brune sau albe)
● 3-4 ouă free range “La curte”
● 4 linguri ulei de măsline
● 1 cățel mare de usturoi
● 1/2 linguriță sare
● 1/4 linguriță piper
● 3-4 crenguțe de cimbru proaspăt tocat mărunt
● 100 g brânză feta sau telemea
● 1/2 legătură mărar tocat mărunt
Mod de preparare:
- Pentru început se curăță ciupercile de impurități cu un șervețel, apoi se taie în 2 sau 4, în funcție de dimensiunea lor.
- Se încinge uleiul de măsline, se adaugă ciupercile, sarea, piperul, cimbrul și se gătesc la foc mediu 10-15 minute până apa lăsată de ele se evaporă. Apa poate fi și scursă.
- Se adaugă usturoiul pisat, se amestecă și se fac 3-4 găuri în care se pun ouăle. Surpriză super faină am avut când am văzut că toate ouăle folosite au avut 2 gălbenușuri.
- Se lasă ouăle la gătit sub capac până gălbenușul are consistența dorită, eu am vrut să fie moi.
- Se oprește focul, se adaugă pe deasupra brânză mărunțită, sare pe ouă și mărarul.
Se servesc cât ouăle sunt calde alături de pâine proaspată sau prăjită.
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/DAiFbT-oANd/



