Această rețetă de ouă coapte face parte din colecția de bunătăți pregătite alături de Daniela Niculi, o bună prietenă a Familia Toneli. Daniela a folosit pentru această rețetă ouăle free range îmbogățite cu Omega 3, vitamina D și Seleniu, potrivite pentru persoanele atente la alimentația lor.
Gălbenuș moale și pâine prăjită, aceste două elemente care conturează un mic dejun perfect, acel gust al copilăriei.
Este genul de mic dejun de weekend, mai ales în sezonul toamnă/iarnă, așa că nu uitați să salvați reteta în colecția de rețete #comfortfood.
Ingrediente:
● ouă îmbogățite cu Vitamina D, Seleniu și Omega 3 de la Familia Toneli
● smântână pentru gătit
● fileuri de anșoa
● salsa de ciuperci cu trufe
● chives și/sau mentă
Mod de preparare:
- Folosim vase individuale pentru fiecare ou, pe care le ungem cu unt, adaugăm câte o lingură de smântână. Într-un vas am pus o linguriță de salsa de trufe, iar în altul un file de anșoa tocat, adăugăm și oul, iar la final tocăm pe deasupra chives și mentă.
- Așezăm vasele într-o tavă în care am adăugat apă fierbinte, apoi introducem în cuptorul încins la 175 de grade pentru 11 minute și încă 2 minute la 200 de grade.
- Între timp feliem bagheta cu semințe, o stropim cu ulei de masline și o rumenim in tigaie, apoi frecăm fiecare felie de pâine cu usturoi.
Desigur, pentru amatorii de picant, se poate adăuga înainte de servire niște ardei iute. O altă combinație delicioasă mai este cu capere și rosii deshidratate.
Poftă bună!
Rețeta video:https://www.instagram.com/reel/DAIBCxYoma-/






