De Ziua Oului m-am gândit să pregătim această combinație în care alimentul complet, oul, este gătit în cea mai delicioasă variantă. Orice idee în care este integrat oul poșat, este categoric o idee excelentă.
Cum îmi plac farfuriile pline de culoare și echilibrate, acest toast cu zucchini tras la tigaie, e de salvat și în colecția ta de rețete cu care să începi ziua bine.
Ingrediente:
- ouă
- zucchini
- busuioc uscat
- zeamă de lime
- roșii
- avocado
Mod de preparare:
Mai întai am spălat zucchini și l-am tăiat în cuburi. L-am condimentat cu sare și busuioc uscat și l-am stropit cu zeamă de lime și ulei de măsline. Am încins o tigaie și l-am transferat acolo pentru 4-5 minute.
Între timp, a început să fiarbă și apa în care vom poșa oul. Nu trebuie să clocotească, doar să pâlpâie ușor pentru a nu destrăma oul. Am adăugat o lingură de oțet care va ajuta albușurile să se întărească rapid. Am spart un ou într-un recipient mic, am format un mic vârtej în oală și am turnat oul. Am păstrat o temperatură scăzută și am lăsat oul acolo pentru aproximativ 4 minute. După ce au trecut 3 minute poți verifica stadiul, asta în funcție de temperatura pe care ai setat-o.
Am prăjit rapid o felie de pâine peste care am adăugat zucchini, separat am feliat câteva roșioare și 1/2 avocado, apoi am adăugat oul poșat.
Link rețetă: https://www.instagram.com/reel/DA-YXp3ofpy/






