Familia Toneli

Ramona Dănescu – Shakshouka

O rețetă inedită de shakshouka cu năut și lipii naan.

Ingrediente:

  • ceapă
  • ardei
  • usturoi
  • condimente (chimion, garam masala, boia afumată, curry)
  • sos de roșii
  • năut
  • brânză
  • pătrunjel

Pentru lipii:

  • 170 g făină
  • 130 g iaurt
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Într-o tigaie punem la încins puțin ulei de măsline, adăugăm o ceapă și un ardei tocat mărunt și le călim pentru câteva minute. După adăugăm usturoiul și condimentele ( eu am folosit un mix format din chimion, garam masala, boia afumată și curry).

Adăugăm sosul de roșii, amestecăm și lăsăm la foc mic timp de 10 minute. Ulterior adăugăm și năutul, iar apoi venim cu ingredientul vedetă de astăzi și anume -oul @familiatoneli . Spargem 4 ouă în sosul de roșii, punem capacul și gătim ouăle. La final adăugăm brânză și pătrunjel .

Între timp ne ocupăm și de lipiile naan. Într-un vas adăugăm 170 grame de făina, 130 grame de iaurt, un praf de sare și omogenizăm până obținem un aluat. Împărțim aluatul în 6 bile micuțe, pe care le întindem bine și le prăjim într-o tigaie încinsă pe ambele părți.

Acum nu ne rămâne decât să savurăm shakshouka noastră delicioasă, cu lipii naan calde și să ne bucurăm de gustul minunat al acestui preparat.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C_UxCYPogRK/

Prezentare generală

Acest site utilizează cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conţinutul și anunțurile publicitare, pentru a oferi funcții de reţele sociale şi pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de reţele sociale, de publicitate şi de analize informații cu privire la modul în care folosiţi site-ul nostru. Aceştia le pot combina cu alte informaţii oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Citește politica TONELI HOLDING S.R.L. privind protecția datelor