Familia Toneli

Corina Ureche – Ouă în sos de muștar

Ouă în sos de muștar – idee pentru mic dejun sau fel principal pentru prânz.

Acest preparat ne-a surprins în cel mai plăcut mod. Se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână și este super super gustos.

Vedetele rețetei sunt ouăle La curte de la Familia toneli, ouă proaspete free range, de la găini crescute la sol cu acces în aer liber.

Ingrediente (pentru 2-3 porții):


● 4 ouă
● 20g unt
● 30g făină
● 200g supă de legume sau pui
● 100g smântâna pentru gătit
● 1 linguriță muștar Dijon
● După gust: sare, piper, zeamă de lămâie
● Mărar proaspăt tocat mărunt

Mod de preparare:

  1. Se pun la fiert ouăle pentru 10 minute, după răcire de decojesc și se lasă deoparte.
  2. Într-o tigaie se topește untul și se adaugă făina. Se amestecă și după 1 minut se toarnă supa. Se amestecă energic și se fierbe totul 10 minute la foc mic până sosul se îngroașă. Se adaugă smântâna, se mai lasă la fiert 5 minute și se oprește focul.
  3. Se pun muștarul și după gust se adaugă piper, sare și zeamă de lămâie, se amestecă.
  4. Ouăle fierte se taie în două și se adaugă în sos, iar pe deasupra se pune mărar tocat.

Se servește imediat ca atare, cu pâine prăjită sau alături de cartofi fierți, fasole verde fiartă, legume proaspete sau în funcție de inspirație. Eu am avut bulete de cartofi și s-au potrivit foarte bine.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/DAKvVFuIjWZ/

Prezentare generală

Acest site utilizează cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conţinutul și anunțurile publicitare, pentru a oferi funcții de reţele sociale şi pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de reţele sociale, de publicitate şi de analize informații cu privire la modul în care folosiţi site-ul nostru. Aceştia le pot combina cu alte informaţii oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Citește politica TONELI HOLDING S.R.L. privind protecția datelor